Lifting obličeje: Vsaďte na nejlepší produkty s vyhlazujícím efektem

Drahé invazivní zákroky nejsou jedinou možností, jak zpevnit pokožku obličeje, která ztratila svou pružnost. Existují i nechirurgické metody, jež pomáhají povadlé pleti, aby byla viditelně pevnější. Ukážeme vám, jaké účinné složky ji dokážou vypnout a jak díky pravidelné péči bojovat se známkami stárnutí…

„Za všechno může čas,“ zpívá se ve známé písni. Čas je opravdu neúprosný a zastavit nelze. Každý rok se na pleti podepisuje změnami a čím více nám přibývá svíček na narozeninovém dortu, tím výraznější změny můžeme v zrcadle pozorovat. Objevují se vrásky, pigmentové skvrny, popraskané cévy, pokožka může být mdlá. Všechny tyto přirozené procesy stárnutí navíc urychlují agresory z vnějšího prostředí, jako je UV záření. „Na obličeji se však neprojevuje věk jen změnami na povrchu kůže,“ uvádí uznávaný odborník na zdravé stárnutí Dr. Nicholas Perricone ve své knize The Wrinkle Cure. „Dalším velmi významným faktorem je ztráta pevnosti,“ dodává. Jak k tomu dochází? S přibývajícím věkem začnou ochabovat svaly, díky nimž je pleť vypjatá. Kůže, která svaly obklopuje, proto začne ochabovat také.

 

Lifting obličeje: Pravidelná péče může oddálit změny způsobené věkem

Zatímco dříve patřil lifting obličeje mezi oblíbené chirurgické zákroky, podle Americké společnosti plastických chirurgů (American Society of Plastic Surgeons, ASPS) zájem o něj klesá. Od roku 2000 se snížila jeho popularita o devět procent a mezi invazivními kosmetickými operacemi se již neřadí do první pětky. Proč to tak je? Objevily se totiž anti-age produkty s účinnými látkami, které dokáží docílit přirozeného liftingu obličeje jen za pomoci lokální aplikace přípravků, bez použití skalpelu či injekcí. Dámy tak mají možnosti, jak povadnutí pleti předcházet a docílit pevnějšího a vypnutějšího vzhledu pokožky, který navíc vypadá přirozeně a neničí mimiku tváře. Díky každodenní péči lze oddálit změny na pleti, jež dříve přiváděly zájemkyně na kliniky plastické chirurgie.

Tajemství liftingu na 4 písmena? DMAE!

Když se svaly stahují, například při úsměvu, dochází k nervové a chemické reakci. Jednou z chemických látek, které říkají svalům, aby se stáhly, je acetylcholin. S přibývajícím věkem nám acetylcholinu ubývá, takže schopnost svalů stahovat se se snižuje a kůže kolem úst (ale nejen nich) začíná ochabovat.

DMAE je zkratka pro dimethylaminoethanol. Jedná se o látku, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Je produkována mozkem a předpokládá se, že podporuje jeho zdravou funkci a pomáhá také podporovat zdravý metabolismus. Podle odborníků by proto průměrný člověk měl pro zlepšení zdraví konzumovat denně 100 až 300 mg DMAE. Nachází se v některých potravinách, jako jsou ryby, ale dá se pořídit i jako potravinový doplněk. Příznivé účinky má také při lokální aplikaci – pomáhá buňkám lépe se chránit před stresem a poškozením volnými radikály. Společně s dalšími složkami, jako jsou aminokyseliny, má při nanesení na kůži výrazný liftingový účinek na povadlou pleť obličeje. Ve spojení s antioxidanty, jako je vitamin C, může DMAE pomoci zvýšit jeho sílu v boji proti volným radikálům. Navíc se předpokládá, že DMAE zvyšuje hladinu již zmíněného aktivního acetylcholinu. Ochablou pokožku tak dokáže rychle a viditelně zpevnit.

 

Náš tip:

Intenzivní zpevňující noční maska Perricone MD s obsahem DMAE

Zpevňující noční maska obsahuje DMAE a také kyselinu alfa-lipoovou (ALA) a kokosový olej s vitaminem E. Díky tomu pleť hydratuje, vypíná, vyhlazuje a zklidňuje, zatímco spíte.

Neinvazivní lifting: Účinnými látkami jsou růstové faktory i hydratační složky

Výplně měkkých tkání zaujímaly v roce 2018 podle ASPS (Americká společnost plastických chirurgů) druhé místo v žebříčku nejoblíbenějších minimálně invazivních kosmetických zákroků. Pokud však hledáte alternativu injekcí, poohlédněte se po produktech s růstovými faktory, které pleti pomáhají, aby působila mladší.

Jestliže chcete, aby vaše pokožka vypadala „nadýchaně“, jsou nezbytné také hydratační složky, jako je kyselina hyaluronová nebo například membrána z vaječných skořápek, která doplňuje hydratační bariéru pleti. Když podpoříte kožní bariéru, udržíte hydrataci uvnitř a pokožka pak bude vypnutá.

 

Náš tip:

Lifting and firming serum Perricone MD

Účinné liftingové a zpevňující sérum patří mezi nejoblíbenější produkty Perricone MD, protože zpevňuje kontury obličeje a přináší intenzivní liftingový efekt a výrazně hladší i zářivější pleť. Obsahuje polyaminový růstový faktor, membránu z vaječné skořápky i zapouzdřený retinol.

Retinol a mikrořasy pomáhají vypnout pokožku

S věkem ubývá kolagenu, což se rovněž podepisuje na kvalitě pleti, jelikož kolagenní vlákna zajišťují pevnost a dodávají pokožce hladký vzhled. Estetická medicína si s tímto problémem dokáže poradit díky radiofrekvenčnímu (RF) a ultrazvukovému ošetření. Zlepšovat strukturu pokožky však pomáhá i retinol, což je velmi účinná forma vitamínu A. Podobný účinek jako retinol mají také středomořské mikrořasy. Dokáží redukovat hloubku vrásek a viditelně zpevňovat a vypínat pleť.

Dopřejte si nejlepší liftingové sérum

Při boji s povadlou pokožkou je liftingové sérum velice účinnou zbraní. Právě v séru naleznete vysoce koncentrované aktivní látky, které vypínají pleť.

 

Náš tip

Omorovicza Královské pečující pleťové sérum

Bioaktivní složky tohoto séra intenzivně stimulují syntézu kolagenu, zabraňují stárnutí pleti a udržují vyrovnanou kožní bariéru. Jeho klíčovými složkami jsou středomořské mikrořasy, extrakt z čínských listů, kmenové buňky z rostliny lithops a koncentrát Healing Concentrate™.

Olej s liftingovým efektem

Na závěr pleťové rutiny můžete své pleti dopřát aplikaci oleje s liftingovým efektem, který zajišťuje hydrataci a zároveň ji vyživuje a snižuje výskyt jemných linek i vrásek.

Naše tipy

Noční pleťový olej s retinoidním komplexem Pestle & Mortar

Obsahuje směs organických olejů destilovaných za studena, které jsou obohaceny aktivním retinoidním komplexem.

Zkrášlující švestkový olej Le Prunier

Víceúčelový zkrášlující švestkový olej podporuje zářivý šťavnatý vzhled pokožky. Při uživatelské studii 92,6 % účastníků pozorovalo po 12 dnech používání snížení viditelnosti jemných linek a vrásek.

Neinvazivní lifting obličeje a krku

Nejen obličej, ale i dekolt si zaslouží pozornost, protože právě v této oblasti se na péči o stárnoucí pokožku často zapomíná. „Vzhled pleti na krku a dekoltu může prozradit skutečný věk. Pokožka v oblasti krku a dekoltu má jinou buněčnou strukturu než pokožka obličeje a vyžaduje tak speciální péči,“ říká renomovaný dermatolog Dr. Harold Lancer, zakladatel stejnojmenné metody a kosmetické značky. Základem neinvazivního liftingu obličeje a krku je kvalitní zpevňující sérum, které pokožku vyhlazuje, intenzivně hydratuje a vyživuje.

Náš tip:

Inovativní zpevňující sérum na krk, dekolt a poprsí Lancer

Lehké sérum Contour Décolleté obsahuje 20 % aktivních složek z jedu mořských plžů, peptidy a exfoliační směs bez kyselin. Pomáhá vytvarovat, hydratovat a pozvednout jemnou pokožku v této oblasti. Cílený lokální produkt je vhodný pro každodenní použití.

Liftingový krém na oční víčka

V partii okolo očí je kůže velice jemná a namáhaná, proto jsou právě zde brzy patrné projevy stárnutí. Povislá kůže v oblasti očních víček navíc způsobuje, že i celá tvář působí unaveně. Není tedy divu, že takzvaná blepharoplastika, tedy plastická operace očních víček, patří mezi oblíbené zákroky plastické chirurgie a podstupují ji nejen ženy, ale i muži. Oddálit tento zákrok můžete díky pravidelné péči o oční okolí. Ve vaší kosmetické taštičce by proto neměl chybět liftingový krém na oční víčka a liftingové oční sérum.

 

Náš tip:

Liftingový krém na oční okolí Lancer

Eye Contour Lifting Cream obsahuje diamantový prášek, který zajišťuje fotoluminiscenci. Jemně prosvětlí a vytvoří mladistvě prozářenou pleť. Kyselina hyaluronová a bambucké máslo zajišťují hydrataci, kofein redukuje otoky a extrakt ze semínek vojtěžky a protein z vlčího bobu snižují výskyt váčků a vrásek pod očima.