Jak vybírat nejlepší krém na vrásky

Ztráta kolagenových vláken, ztenčování pokožky, úbytek hydratace, narušení lipidové bariéry, působení hormonů, gravitace i mimiky… To vše vede k tomu, že zub času se neúprosně podepisuje na pleti a kreslí do ní rýhy a vrásky. Nemusíte však házet flintu do žita a smířit se s přírodními zákonitostmi. Díky anti-age kosmetice můžete pokožku vyhladit, hydratovat a zpomalit tak proces stárnutí. Základem je přitom účinný krém na vrásky.  

 

Anti-age kosmetika: Péče o zralou pleť

Při péči o zralou pleť vsaďte na anti-age kosmetiku s účinnými látkami, které pomáhají zpomalit proces stárnutí a bojují proti jemným linkám, hlubokým vráskám i nerovnoměrnému tónu pokožky. Krém na vrásky se nanáší na závěr ranní i večerní rutiny na obličej, krk a dekolt.

 

Jak správně nanášet krém proti vráskám

Při aplikaci krému proti vráskám se vyhněte natahování nebo stahování pleti směrem dolů. Naopak jej vmasírujte jemnými krouživými pohyby směrem nahoru, protože tím pomůžete v boji proti povadlé a vrásčité pleti. Postupujte od dekoltu směrem k obličeji a masírujte přitom pokožku, abyste zvýšili krevní oběh a podpořili vstřebávání účinných látek obsažených v krému.

 

Tipy pro výběr a použití krému na vrásky:

  • Pečlivě si přečtěte složení krému a hledejte účinné látky proti vráskám.
  • Nebojte se investovat do kvalitního krému.
  • Pokud je to možné, vyzkoušejte nejprve vzorek krému anebo menší cestovní balení, abyste zjistila, jestli vám vybraný produkt vyhovuje.
  • Dodržujte návod k použití a nepřekračujte dobu expirace.
  • Nezapomínejte na pravidelnou péči o pleť: Používejte krém poctivě každý den.

 

Nejlepší krémy pro zralou pleť: Krém proti vráskám 50+

Neexistuje univerzální krém na vrásky, který by fungoval pro všechny. Důležité je vybrat si krém, který odpovídá vašemu typu pleti i věku a obsahuje účinné látky bojující proti vráskám. Nejlepší krémy pro zralou pleť obsahují účinné hydratační látky, jako je kyselina hyaluronová. Také by měl krém proti vráskám 50+ obsahovat složky posilující kolagen a elastin – například polypeptidy. Výsledkem každodenního používání je potom pružnější a vitálnější pokožka.

Náš tip:

Intenzivně vyživující krém pro suchou a citlivou pokožku Omorovicza Gold Rescue Cream

Koloidní zlato regeneruje a posiluje, zatímco kombinace peptidů viditelně redukuje jemné linky a vrásky a zanechává pleť hladkou a zářivou. Je vhodný i pro velmi suchou a citlivou pleť se sklonem ke kuperóze, dermatitidě a rosacee.

 

Hydratační krém pro zralou pleť

Hydratace je pro zralou pleť velmi důležitá, jelikož s věkem dochází k narušování lipidové bariéry, tudíž pokožka snadno ztrácí svou vlhkost. Je tedy klíčové dodávat jí hydratační složky a zároveň také účinné látky, které ochrannou lipidovou vrstvu obnovují.

  • Tip pro ještě lepší hydrataci pokožky: Abyste podpořili hydrataci, po čištění pleti nestírejte veškerou vodu z obličeje, ale pouze jej jednou poklepejte čistým ručníkem. Nejen, že je to šetrnější, než tvář „drhnout“, ale zároveň vlhká pokožka je propustnější než suchá a účinněji tak absorbuje klíčové složky, jež dále uzavírají vlhkost. Takto nanášená séra, obličejové oleje, krém proti vráskám či hydratační maska budou proto účinnější.

Náš tip na hydratační krém proti vráskám:

Hydratační pleťový krém Pestle & Mortar

Krém s veganským skvalanem z oliv hydratuje a chrání pokožku proti vnějším vlivům. Peptidy navíc zpevňují a vyhlazují jemné linky a vrásky a pomáhají předcházet ztrátě kolagenu v pleti. Hydrataci podporuje také vitamin E, jojobový olej a extrakt z granátových jader. Krém lze aplikovat ráno i večer.

 

Krém na hluboké vrásky

Hluboké vrásky a rýhy kolem očí, úst a na čele můžete v zrcadle spatřit už po 40. roce věku, ale samozřejmě je jejich výskyt individuální. Záleží na mnoha různých faktorech od genetiky přes životní styl až po prostředí, ve kterém se pohybujeme (prašnost, kouř, stres, míra expozice UV záření atd.). Mezi účinné látky, jež s hlubokými vráskami a rýhami bojují, patří acyl-glutathion, který chrání a vyplňuje slabou pokožku. Je-li přirozená hladina glutathionu v těle snížená, pravidelná aplikace krému na hluboké vrásky může pomoci pleti vypadat hladší a mladistvější.

Náš tip:

Hydratační krém proti vráskám Perricone MD Essential Fx Acyl-Glutathione Rejuvenating Moisturizer

Díky acyl-glutathionu a směsi vitaminů F poskytnete pleti hloubkovou hydrataci, viditelné zpevnění a vyhlazení. Krém rozjasňuje pokožku a rýhy i vrásky se jeví mělčí.

 

Denní krém proti vráskám

Pro optimální výsledky používejte denní i noční krém. Denní krém má lehčí strukturu a měl by pleť chránit před vnějšími vlivy a hydratovat ji, zatímco noční krém se zaměřuje na regeneraci a výživu. Denní krémy fungují i pod make-upem, a často jsou obohaceny o antioxidanty, které posilují kožní bariéru a chrání před agresory z okolního prostředí, jako je znečištění a UV záření.

 

Noční krém proti vráskám

Oproti tomu noční krémy mívají hutnější složení, které během spánku hlouběji vyživuje a pomáhá napravovat škody způsobené během dne. Noční krém by měl být aplikován jako poslední krok večerního rituálu péče o pleť po použití čisticího přípravku, tonika nebo esence a cíleného séra proti vráskám.

Během spánku tělo produkuje hormony a antioxidanty, které urychlují obnovu kůže a regeneraci buněk, a pomáhají tím udržovat zdravý a mladistvý vzhled pleti. Před spánkem, mezi 19. a 23. hodinou, se pokožka stává propustnější, což umožňuje lepší vstřebávání lokálních ošetření a regeneračních složek. Zvyšuje se také produkce spánkového hormonu melatoninu. Přichází pocit únavy a zlepšuje se schopnost pokožky regenerovat. Správná noční péče o pleť by měla tento přirozený proces obnovy podpořit dodáváním výživných vitamínů, minerálů a hydratačních látek.

Naše tipy:

Intenzivní noční péče Lancer Intensive Night Treatment with Hylaplex® and Marula Oil

Obsahuje vyživující marulový olej a patentovanou sloučeninu Hyalaplex®. Jedná se o inovativní složení kyseliny hyaluronové s peptidy a fytosloučeninami, které pomáhá vyhlazovat pokožku a poskytuje jí dlouhotrvající hydrataci.

Perricone MD Noční krém na obličej Neuropeptide Night Cream

Neuropeptidy posilují přirozenou kožní bariéru a podporují hydrataci pokožky, která tak získává zpět svou vláčnost a svěžest. Viditelně redukují vrásky a bojují s ochablou, matnou pletí a diskoloracemi. Ochranu lipidové bariéry zajišťuje také účinná látka DMAE.

Noční omlazující krém Omorovicza Rejuvenating Night Cream

Obsahuje peptidy z lískových oříšků, které mají zpevňující účinky a viditelně tak minimalizují výskyt jemných linek a vrásek. Mrkvový olej navíc podporuje produkci kolagenu.

 

3 bonusové tipy pro zralou pleť, jak bojovat proti vráskám

  • Navštěvujte pravidelně kosmetičku: Každodenní domácí ošetření prémiovou anti-age kosmetikou je samozřejmě základním pilířem boje proti vráskám, ale chcete-li výskyt vrásek ještě více eliminovat, objednejte se jednou za 4 až 6 týdnů na profesionální ošetření stárnoucí pleti.
  • Vrstvěte produkty: Účinnost produktů zvýšíte vrstvením přípravků, proto před nanesením krému pleť důkladně vyčistěte a používejte také sérum proti vráskám či pleťovou esenci. Do svého režimu zařaďte pravidelně rovněž pleťovou masku, která dodává pokožce koncentrovanou dávku účinných složek.
  • Hydratujte se zevnitř: I když je maximální hydratace zvenčí zásadní, hydratace začíná uvnitř, takže nesmíte zapomínat ani na dodržování pitného režimu. Podle Státního zdravotnického ústavu by člověk měl ve formě tekutin dodat do těla v průměru asi 1,5 litru denně. Za 70 let to představuje 40 tisíc litrů vody! Nezapomínejte, že ve vyšším věku se snižuje pocit žízně, navíc žízeň se objevuje až v okamžiku 1–2% dehydratace. Nečekejte proto, až budete mít žízeň, a pijte průběžně po celý den.