Jaké účinné látky v produktech vybrat a co dokáží? – 2. díl

Víte, jaké účinné látky v produktech vyhledávat, aby vaše pleť byla krásná, rozzářená a vypadala mladistvě? Pojďte se s námi podívat na zoubek jednotlivým látkám a najít, ve kterých produktech se nachází. Nezapomeňte si také přečíst 1. díl tohoto článku.

 

Kyselina salicylová

Patří k beta-hydroxylovým kyselinám (BHA) a bývá součástí skincare přípravků, které pomáhají bojovat s problematickou mastnější pletí, akné, zvětšenými póry a černými tečkami. Je rozpustná v olejích a snadno se vstřebává.

  • Co dokáže udělat s vaší pletí: Dezinfikuje pleť, zklidňuje a stahuje póry. Snižuje tvorbu kožního mazu a má exfoliační účinky, což znamená, že odstraňuje odumřelé kožní buňky. Díky tomu je pleť krásně čistá a zároveň se zvyšuje účinnost dalších kosmetických produktů. 

 

DMAE

Celým názvem se tato látka označuje dimetylaminoetanol a můžete ji najít i v lidském mozku, kde pomáhá zlepšovat soustředění a paměť. 

  • Co dokáže udělat s vaší pletí: Intenzivně zpevňuje a vypíná povadlou pokožku a chrání ji před vysoušením způsobeným vnějšími negativními vlivy. Hydratuje, vyhlazuje a dodává pleti pružnost.

 

Náš tip:

No:Rinse Intensive Pore Minimizing Toner od Perricone MD 

Intenzivní tonikum pro vyhlazení pórů obsahuje kyselinu salicylovou, DMAE a komplex mědi. Čistí pleť od odumřelých buněk, přebytečné mastnoty a viditelně minimalizuje rozšířené póry, takže zanechává pleť matnou a sjednocenou. Aplikuje se ráno a večer na vyčištěnou pleť navlhčeným odličovacím tamponem. Neoplachujte, ale nechte zaschnout. 


Koloidní stříbro a zlato

Stříbro a zlato jsou nejen ušlechtilé kovy používané pro výrobu šperků, ale tyto prvky mají i celou řadu pozitivních účinků na tělo. Koloidní znamená, že je látka rozptýlená v jiné látce. Když se tedy mluví o „koloidních kovech“ – například koloidním stříbru či koloidním zlatu – značí to, že jsou tyto prvky rozptýlené (odborně řečeno dispergované) v destilované vodě.

  • Co dokáže udělat s vaší pletí: Koloidní stříbro je známé pro svou léčivou sílu a antibakteriální účinky. Čistí a regeneruje problematickou pleť, působí protizánětlivě a urychluje hojení pupínků a nedokonalostí pleti. Koloidní zlato regeneruje a posiluje pokožku, má silné protizánětlivé účinky. Pomáhá zvyšovat buněčnou aktivitu a snižuje mikropoškození, které na pleti vzniká, jako jsou například první známky stárnutí.

 

Niacinamid 

Niacinamid je druh vitaminu B3, který patří mezi vitaminy rozpustné ve vodě. Má příznivé účinky na tělo i na pokožku, proto se často stává cennou součástí kosmetických přípravků. Ne nadarmo se mu přezdívá „vitamin krásy“! Podporuje regeneraci kůže, stimuluje metabolismus buněk a přispívá v tvorbě kolagenu.

  • Co dokáže udělat s vaší pletí: Reguluje nadměrnou tvorbu kožního mazu a zároveň sjednocuje tón pleti. Pokožku hydratuje, zmenšuje rozšířené póry, regeneruje a zklidňuje. Bojuje tak proti nedokonalostem pleti, akné, pupínkům i nežádoucím pigmentovým skvrnám.

 

Healing Concentrate™

Je známo, že minerální látky z termálních vod mají blahodárný účinek na tělo. Tyto látky se však nedostanou hluboko do pokožky a pouze na ní ulpívají. Zakladatelé značky Omorovicza Stephen de Heinrich de Omorovicza z Budapešti a jeho žena Margaret společně se svým týmem vyvinuli a patentovali Healing Concentrate™, což je unikátní komplex, který je schopen dodat terapeutické minerály do nejhlubších vrstev pokožky.

  • Co dokáže udělat s vaší pletí: Patentovaný Healing Concentrate™ společnosti Omorovicza zanechává pokožku pevnější, pružnější a mladistvější.

Náš tip:

Čisticí pleťová maska pro problematickou pleť Omorovicza Silver Skin Saviour

Díky koloidnímu stříbru, niacinamidu, kyselině salicylové a patentovanému Healing Concentrate™ poskytuje tato hojivá maska perfektní ošetření pro problematickou pleť, která je náchylná k tvorbě akné a pupínků. Uvolňuje ucpané póry a zanechává pleť jasnější, hladší a zdravější. Naneste masku v silnější vrstvě na obličej a krk, vyhněte se oblasti očí. Při prvním použití nechte působit 5 minut, pro další použití zvyšte délku působení na 10–15 minut, podle citlivosti pleti. Poté důkladně opláchněte.

 

Kyselina glykolová

Patří do skupiny AHA kyselin (alfa hydroxykyseliny) a je výborným exfoliantem. Odstraňuje odumřelé buňky, čímž pleť regeneruje. Kyselina glykolová neboli glycolic acid se vyskytuje přirozeně v ovoci a cukernatých rostlinách. Malé buňky snadno pronikají do kůže a díky přírodnímu chemickému peelingu lze vyhladit vrásky, bojovat s hyperpigmentací i jizvičkami po akné. 

  • Co dokáže udělat s vaší pletí: Jemný chemický exfoliant pomáhá změkčit pokožku a odstraňovat odumřelé povrchové buňky. Pozor, AHA kyseliny mohou zvýšit citlivost pokožky na slunce a zejména možnost spálení. Při používání těchto produktů používejte opalovací krém, noste ochranný oděv a omezte pobyt na slunci. 

Náš tip:

Retexturizing Treatment Cream with Glycolic Acid 10x od Lancer

Lehký hydratační krém s obsahem 10% kyseliny glykolové pleť šetrně čistí a exfoliuje, odstraňuje odumřelé kožní buňky, sjednocuje její barevný tón a zároveň ji hydratuje. Pleť po pravidelné aplikaci působí svěže, vypnutě a zářivě. Po vyčištění aplikujte na oblast obličeje, krku a dekoltu. Jemně a rovnoměrně vmasírujte, vše od středu obličeje ven až do úplného vstřebání. Poté použijte krém The Method: Nourish.


Kyselina hyaluronová

Ačkoliv nese označení kyselina, protože má nízké pH, ve skutečnosti se od jiných kyselin (např. glykolové či salicylové) liší. Nefunguje totiž jako exfoliant, ale zato jde o důležitou hydratační látku, která se vyskytuje přirozeně v lidském těle. Po dvacátém roce ale začne ubývat, což má za následek ztrátu pevnosti a pružnosti pokožky, vrásky, diskolorace a celkové stárnutí pleti. Doplnit ji lze prostřednictvím krémů a sér s kyselinou hyaluronovou. Ale pozor – existují různé molekulární hmotnosti. Ty s menší hmotností pronikají do hlubších vrstev pokožky, zatímco větší zůstávají pod povrchem a posilují přirozenou lipidovou bariéru.

  • Co dokáže udělat s vaší pletí: Kyselina hyaluronová o 7molekulové hmotnosti poskytuje maximální hydrataci pokožky již při první aplikaci (po 30 minutách). Stimuluje pokožku k větší produkci vlastní kyseliny hyaluronové a posiluje ochrannou bariéru. Zabraňuje ztrátě vody (24 hodin), čímž předchází dehydrataci, zánětům a udržuje mladší vzhled pleti.

Náš tip:

Ultra hydratační sérum se 7molekulovou kyselinou hyaluronovou od Lancer

Must have pro všechny, kdo trpí suchou pokožkou! Lehká, snadno vstřebatelná emulze obsahuje kyselinu hyaluronovou o 7molekulární hmotnosti a k tomu navíc ceramidy, extrakt z olivového oleje a disodium acetyl glukosamin fosfát. Tyto účinné složky se postarají o dokonalou hydrataci všech typů pleti. Pro dokonalý účinek naneste denně ráno na vyčištěnou pleť po použití The Method: Polish a The Method: Cleanse. Pokračujte s aplikací závěrečného vyživujícího krému The Method: Nourish a případně SPF ochrany.