Prémiová pleťová kosmetika Le Prunier přichází na český trh

Poznejte na vlastní kůži blahodárné působení oleje ze švestek

Švestky jsou považovány za superpotravinu, která má příznivý vliv na funkci srdce, pevnost kostí, hladinu cholesterolu v krvi, zlepšuje trávení a je součástí zdravého jídelníčku. Neméně blahodárně působí také na pleť, proto se přírodní švestkový olej stal základem produktů značky Le Prunier, kterou nyní na český trh přináší e-shop Madeforskin.cz.

Název Le Prunier znamená francouzsky „švestka“ a odkazuje tak na klíčovou složku řady kosmetických produktů této značky. Za jejím vznikem stojí sestry Allison, Jacqueline a Elaine Taylor, které staví na tradici svých předků. Již v roce 1916 jejich pradědeček obdělával bohatou půdu v severní Kalifornii a položil tak základy pro čtyři generace rodinného zemědělství. Stěžejní plodinou se staly šťavnaté kalifornské švestky. Sestry v roce 2014 navázaly spolupráci se dvěma světově uznávanými kosmetickými laboratořemi, aby prověřily příznivé účinky oleje z tohoto ovoce na pokožku obličeje, rukou, vlasů i celého těla. O tři roky později založily ekologickou kosmetickou řadu Le Prunier.


mceclip0-15

Na vlně úspěchu

Po úspěchu v USA následovaly globální distribuční smlouvy ve Velké Británii, Evropě a Jižní Koreji a v roce 2020 zažil víceúčelový švestkový olej Plum Beauty Oil obrovský boom – ohromil 30 tisíc zájemců a vyprodal se po celém světě. Následně značka uvedla na trh ochranný krém Plumscreen SPF s patentovanou složkou Plum Superfruit Complex® a získala ocenění od Oprah a mnoha prestižních časopisů.

100% síla přírody pokožku obnovuje, rozjasňuje, hydratuje i chrání

Již od roku 1985 je rodinná farma Taylorových ekologická a pyšní se certifikátem „ekologické zemědělství“. Ručí tak za nejvyšší kvalitu surovin, protože švestky se pěstují, sklízí a lisují za studena přímo na farmě. Ručně vyrobený olej z patentované směsi švestek je vynikajícím zdrojem vyživujících vitamínů a antioxidantů. Má veganské složení, obsahuje účinné polyfenoly a omega mastné kyseliny 6 a 9, které pomáhají chránit pokožku před škodlivými volnými radikály, zatímco provitamín A a E podporují hojení. Pomáhá rozjasnit a obnovit pokožku a zároveň ji hydratuje, aby získala jemný a mladistvý vzhled. Olej je zcela čistý, bez přidaných esenciálních olejů, parabenů, sulfátů, parfemace a konzervačních látek. Jedinečná je jeho výrazná marcipánovo-mandlová vůně. 

Vhodný pro všechny typy pleti

Olej je bezpečný pro všechny typy pleti, dokonce i pro pleť s růžovkou nebo ekzémem, anebo pro pleť se sklonem k akné, protože je nekomodogenní, tedy neucpává póry. Je dermatologicky testovaný, klinicky schválený, hypoalergenní a testovaný na kožní reakce. Zároveň je však značka držitelem certifikátu PETA a výrobky nejsou nikdy testovány na zvířatech.

Udržitelnost hraje prim

Značka si zakládá na své udržitelnosti a výrobě v souladu s životním prostředím. Švestky jsou na ekologické farmě pěstovány bez herbicidů s přirozeným cyklem hnojení a šetrně je nakládáno i s přírodními zdroji. Funguje zde revoluční systém odpadních vod nazvaný BioFiltro, který využívá žížaly k úpravě zpracovatelské vody, výroba je poháněna výhradně solární energií, proto je uhlíkově neutrální. Olej je ze 100% upcyklovaných švestkových jader a také obaly výrobků jsou 100% recyklovatelné.

 mceclip1-16

 

Zkrášlující švestkový olej Le Prunier Plum Beauty Oil

Unikátní víceúčelový švestkový olej zlatavé barvy má luxusní texturu a lehkou konzistenci, proto se rychle vstřebává. Zabraňuje podráždění a udržuje hydrataci v pokožce bez ucpávání pórů. Jedná se o dokonalý antioxidační booster pro zářivý vzhled. Výrazná přirozená vůně připomíná marcipán či mandle. Naneste několik kapek na vyčištěnou pleť a jemně vmasírujte. Olej můžete také přimíchat do svého pleťového krému, podkladové báze nebo tělového mléka, anebo jej aplikovat do suchých i mokrých vlasů. Skvělý je také jako péče o nehtové okolí či těhotenské bříško.

 DSC05193

 

Ochranný krém se švestkovým olejem, SPF 31

Kombinuje širokospektrální ochranu před sluncem s blahodárnými účinky švestkového oleje Le Prunier. Komplex Plum Superfruit Complex® bohatý na antioxidanty chrání pleť před znečištěním, modrým světlem a poškozením UV zářením a zároveň chrání před volnými radikály poškozujícími DNA. Krém také obsahuje hydratačním extrakt Zonaria Tournefortii, který hloubkově hydratuje a napomáhá předcházet vzniku vrásek. Díky přírodnímu minerálnímu filtru oxidu zinečnatému v non-nano formě se krém snadno roztírá a nezanechává bílé stopy. Konzistence je lehká a vůně výrazná, připomínající marcipán či mandle.

JvP_013121_6436crop