Rozmazlujte se: Vsaďte na relaxační rituály

Pravidla, zvyky a rituály přinášejí do života řád a pocit jistoty. A když jde o relaxační rituály, navozují navíc pravidelně příjemné pocity, klid na duši a podporují také krásu. Chvilku pohody si proto dopřejte nejen na dovolené v hotelových wellness, ale vytvořte si čas pro sebe i v pohodlí svého domova a v každodenním shonu vybudujte svou oázu klidu. Zasloužíte si ji! 

Spánkem ke kráse: Jak lépe spát?

Podle neurovědce Matthewa Walkera, autora bestselleru Proč spíme, má spánek nezastupitelnou roli pro naše tělo, mozek a potažmo i krásu a atraktivitu. Příznivě ovlivňuje rozhodování, učení, paměť, imunitní systém i metabolismus. Nedostatek kvalitního spánku naopak způsobuje spánkovou deprivaci s neblahými následky. 

Víte, že...

  • Na trend, kdy si lidé začínají uvědomovat důležitost psychohygieny, začaly reagovat i mnohé hotely, které vedle klasického wellness zařazují i služby zaměřené na kvalitní spánek – nabízejí například spánkovou kúru, anebo jógu či meditace zlepšující spánek. 
  • Pro kvalitní spánek dodržujte pravidelný odchod do postele, vyvětrejte vždy před spaním v ložnici, ale vyzkoušet můžete i různé „usínací“ rituály: například čtení knihy, vypití meduňkového čaje, poslech meditační hudby, anebo si dopřejte třeba teplou voňavou koupel či sprchu...
  • Zatímco spíte a dopřáváte svému tělu potřebnou regeneraci, může se i vaše pleť „prospat“ ke kráse. Nezastupitelnou součástí večerní skin care rutiny by proto měla být intenzivní noční péče.

 

Náš tip pro voňavou koupel či sprchu:

Řada Summer Rising od Noble Isle

Bezový květ a angrešt jsou klíčovými výtažky v řadě Noble Isle Summer Rising. Bezový květ je bohatý na třísloviny, které poskytují pokožce antioxidační účinky a chrání ji před vnějšími vlivy. Řada plná svěžích citrusových tónů evokujících začátek léta provoní celou vaši koupelnu. Koupelový a sprchový gel Summer Rising Bath & Shower Gel zanechá pokožku nejen čistou, ale také jemnou, vláčnou, vyživenou, hydratovanou a v neposlední řadě prodchnutou jemnou, sofistikovanou vůní. Tělové mléko Summer Rising Body Lotion pak hloubkově hydratuje a vyživuje pokožku a zanechává ji sametově hebkou. Stačí nanést dostatečné množství po koupeli nebo sprchování podle potřeby na pokožku celého těla a jemnými pohyby vmasírovat do pokožky.

 

Náš tip pro intenzivní noční péči o pleť:

Lancer Intenzivní noční péče Intensive Night Treatment with Hylaplex® and Marula Oil

Tento luxusní krém s blahodárnými hydratačními látkami včetně Hylaplex® a marulového oleje pomáhá pleti udržet si přirozenou rovnováhu hydratace. Pleť je viditelně plnější, zdravější a působí mladistvým dojmem. Intenzivní noční péče Lancer pomáhá doplnit pleti potřebnou dávku hydratace během noci. Naneste malé množství krému na obličej a krk, včetně očního okolí, večer po vyčištění pleti. Jemně a rovnoměrně vmasírujte pohyby směrem od středu ven až do úplného vstřebání.



Léčivá bahenní terapie

Bahenní terapie nemusí být jen součástí specializovaných wellness center a lázní, ale blahodárné účinky hnědého „elixíru mládí“ si můžete pravidelně vychutnávat i ve své koupelně. Bahno je pozoruhodná přírodní látka, která má příznivé účinky na pleť. Mořské bahno je bohaté na minerály a kyseliny, jako je vápník, huminové a fulvové kyseliny, které se používají již tisíce let. Věhlas si získalo i maďarské bahno z vřesovišť proslulé svými léčivými vlastnostmi. 

Víte, že...

  • Příznivé účinky uherského bahna na pleť si poprvé uvědomili Římané, když se jejich zraněným koním po ošetření bahnem bohatým na minerály rychleji hojily rány. 
  • Tato hnědá hmota nabízí množství blahodárných účinků, jež mohou pročistit a obnovit rovnováhu vaší pleti. Mezi tyto výhody patří jeho schopnost odstraňovat nečistoty a čistit ucpané póry, odstraňovat odumřelé buňky, regulovat tvorbu kožního mazu a bojovat proti vyrážkám. Je proto skvělé pro problematickou pleť. 
  • Ikonická kolekce Moor Mud od Omorovicza využívá maďarské bahno pocházející z jezera Hévíz, největšího termálního jezera v Evropě. Toto bahno obsahuje vápenaté a hořečnaté uhličitany, huminovou a fulvovou kyselinu, které společně detoxikují a vyživují pokožku.

 

Náš tip na bahenní terapii:

Kolekce Moor Mud Omorovicza

Bahno z jezera Hévíz je základem pro celou řadu produktů z kolekce Moor Mud Omorovicza: čisticí masku proti stárnutí pleti Ultramoor Mud Mask, detoxikační čisticí balzám Moor Cream Cleanser, hloubkově čisticí bahenní maska Deep Cleansing Mask, maska pro zdravou pokožku hlavy Revitalising Scalp Mask, čistící balzám Thermal Cleansing Balm či rozjasňující peeling Refining Facial Polisher.

 

Dopřejte si pravidelně pleťovou masku i meditaci

Do své pleťové rutiny rozhodně zařaďte aplikaci pleťové masky, která dodává pokožce extra dávku hydratace, detoxikuje ji, anebo bojuje proti vráskám. Obvyklá doba působení pleťových masek je okolo 15 minut (pro přesný údaj vždy čtěte návod na konkrétním produktu), což znamená, že máte čtvrt hodinku jen pro sebe. Zkuste na tuto dobu vypnout telefon a místo listování sociálními sítěmi se ponořit do hlubin svého nitra a oddat se meditaci. Posaďte se do pohodlné pozice, protože pokud si lehnete, mohla byste upadnout do spánku. Cílem je odvést myšlenky od každodenních starostí – zapomenout na to, že jste nevynesla koš a přestat přemýšlet o tom, co uvařit zítra k obědu. Soustřeďte se proto na svůj dech a své tělo, prožívejte současný okamžik. Pokud jste v tomto ohledu začátečník a nevíte, jak na to, můžete vyzkoušet řízenou meditaci – například na YouTube najdete řadu vedených meditací. Pro celkový prožitek si můžete pustit také relaxační hudbu a zapálit aroma svíčku či zapnout difuzér s oblíbenou vůní.

Víte, že...

  • Meditace vede ke zklidnění a vyčištění hlavy. Pravidelně se jí věnují i úspěšní businessmani či celebrity. Nemůže se ji vynachválit například zpěvačka Katy Perry nebo americká ikona Oprah Winfrey. 
  • Maska se aplikuje na vyčištěnou a suchou pleť. Můžete se setkat s různými druhy masek – ty s konzistencí pasty či krému se nanášejí v bohaté vrstvě a po doporučené době působení se obvykle opláchnou. Velice účinné jsou i plátýnkové masky – například Cold Plasma Plus+ Concentrated Treatment Sheet Mask. Před otevřením sáček s maskou důkladně promnete mezi prsty, aby se obsah aktivních látek rovnoměrně rozprostřel. Poté se vyjme maska ze sáčku a před rozložením opatrně oddělíte obě části – horní i spodní. Po uplynutí doby působení zbývající produkt vmasírujete na obličej a krk.
  • S aplikací masky byste měla začít zpočátku jednou týdně a pokud bude vaše pleť dobře reagovat, můžete aplikaci zvýšit na dvakrát až třikrát týdně. Jestliže se však objeví obtěžující suchost nebo loupání, snižte frekvenci aplikace na jednou týdně nebo i každý druhý týden.



Naše tipy na pleťové masky:

Výživná rehydratační maska Nourish Rehydration Mask with Bio-Peptide + Vitamin B3 od Lancer

Víceúčelová intenzivní hydratační maska ​​Lancer Nourish Rehydration Mask je vytvořena tak, aby oživila mdlou, dehydratovanou a stresem ovlivněnou pleť. Biopeptid a vitamín B3 dodávají pleti potřebnou hydrataci a zároveň jí poskytují hydratační bariéru, která zabraňuje ztrátě vody. Pleť je tak viditelné vypnutá, jemné linky a vrásky jsou redukovány a suchá, nevýrazná pokožka je hluboce hydratovaná.

 

Čisticí detoxikační maska Clarifying Detox Mask (INTL version) od Lancer

Čisticí pleťová maska ze zeleného jílu určená pro mastnou a aknózní pleť pomáhá nejen čistit, ale také detoxikovat. Obsahuje síru, která účinně pomáhá uvolňovat ucpané póry, hloubkově čistit pleť a působí proti nedokonalostem pleti. Zelený čaj a zelený jíl navíc snižují výskyt zarudnutí spojeného s ucpanými póry a pupínky. Pleť je vyčištěná, bez černých teček, rozšířených pórů, hladká a sjednocená. Svěží vůně bergamotu zanechává pokožku příjemně provoněnou a čistou.

 

Koncentrovaná pečující plátýnková maska Cold Plasma Plus+ Concentrated Treatment Sheet Mask

Inovativní dvoudílná maska obsahující koncentrovanou dávku účinných látek z řady Cold Plasma Plus+ se lehce přizpůsobí konturám obličeje a během krátké doby působení pleť maximálně vyživí a dodá jí bohatou dávku hydratace. Patentovaný systém tekutých krystalů se postará o intenzivní proniknutí aktivních látek a klíčových složek do pokožky, které sjednocují tón a texturu, vypínají a hydratují pleť. Obsahuje ester vitaminu C, fosfolipidy, které jsou primární složkou ochranné kožní bariéry, a tripeptid mědi, který se postará o výrazně pevnější hladší a mladší vzhled pleti.



Péče o pleť jako relaxační rituál

Každodenní pleťová rutina nezabere tolik času, ale své pleti prokážete obrovskou službu. Důležitý je návyk, který se stává automatickou součástí dne. Cesta od předsevzetí k návyku bývá ovšem dlouhá. Často se setkáte s tvrzením, že návyk se formuje, když budete určitou činnost opakovat 3 týdny po sobě bez přestávky. Ale například Jeremy Dean, autor knihy Vytvořte si návyky, zbavte se návyků, připomíná výzkum vědců z londýnské University Collage a uvádí, že délka, za kterou si chování zautomatizujeme, závisí na konkrétní činnosti. V průměru to bylo 66 dní, ale některé rutiny se upevňují i 250 dnů. Co to pro vás znamená? Že pokud chcete zahrnout skin care rutinu do svého života, nevynechávejte ji ani na dovolené nebo když jste večer unavená a nejraději byste padla do postele. Upevňování rituálu jde lépe, když si jej člověk zpříjemní. Skin care rutinu můžete spojit s masáží obličeje nebo třeba posloucháním audioknihy či podcastu...

 

Náš tip pro každodenní pleťovou rutinu:

Zpevňující tonikum na tvář High Potency Classics od Perricone MD

Lehké tonikum s vůní růže jemně odstraňuje odumřelé kožní buňky, zbavuje pleť každodenních nečistot i mastnoty a zároveň viditelně stahuje a redukuje rozšířené póry, pleť je následně pevnější, jemnější a vypadá rovnoměrně. Obsahuje DMAE pro intenzivní zpevnění, Alfa-hydroxykyselinu (AHA) pro účinnou exfoliaci a růžovou vodu se zklidňujícím hydratačním účinkem. Naneste sérum na vatový tampon a rozetřete jej na vyčištěný obličej. Tonikum není třeba oplachovat. Před nanesením další péče počkejte několik minut, dokud tonikum nezaschne. Používejte ráno a večer.