Travel Beauty Hacks: Tipy na péči o pleť na cestách

Už možná stříháte metr a odpočítáváte dny do vytoužené dovolené. Než se ale dostanete do cílové destinace, je třeba se rozhodnout, jakou péči o pleť a tělo si s sebou přibalit do kufru. Nemějte z balení vrásky! Dáme vám kosmetické tipy pro vaše prázdninová dobrodružství...

Osvěžení v horkých dnech

Zejména v jižních lokalitách, kde žhne slunce, přijde vhod chladivé osvěžení. Vějíře nechyběly v garderobě dam i pánů už v dobách starověkého Egypta či Řecka a i dnes se může pomůcka, kterou snadno složíte a dáte do kabelky, v horkých dnech hodit, abyste rozproudila vzduch a dopřála tváři lehounký vánek. Dnes navíc existují i moderní způsoby ochlazení – například kapesní mini větráčky nebo i přenosné ventilátory na krk. Pořídit si ale můžete také osvěžující mlhu na obličej, například Queen of Hungary Mist, která nejen příjemně ochladí a pomáhá předcházet dehydrataci pleti, ale zároveň pokožku tonizuje, zlepšuje její pevnost a intenzivně ji hydratuje. Koupíte ji i v praktickém cestovním balení o velikosti 30 ml i jako součást cestovní sady.

Cestovní balení produktů nezabere místo v kufru

Abyste snížila objem i váhu zavazadla, je velmi praktické mít malý kompaktní cestovní kit s nezbytnými produkty péče o pleť. Buď si pořiďte sadu lahviček na kosmetiku, do nichž špachtlí přemístíte své oblíbené produkty, anebo rovnou zakupte kosmetické sady určené na cesty, které nabízejí všechny důležité přípravky pro dokonalou krásu vaší pokožky.

Cestovní balení jsou i dobrou příležitostí vyzkoušet nový prémiový produkt a zjistit, jak bude vyhovovat právě vaší pleti, aniž byste rovnou utrácela za velké balení. Ale pozor – až skončí období dovolených, nezapomeňte zbytky přípravků z načatých cestovních lahviček spotřebovat. Nenechávejte je do další letní sezóny, aby neexpirovaly.

Naše tipy:

Kosmetická cestovní sada pro rozjasnění pleti Omorovicza Bright Skin Kit

Vše, co potřebujete pro krásnou pleť, najdete v malém cestovním balení v praktické kosmetické taštičce. Sada obsahuje: jemný exfoliační gel Gentle Buffing Gelée (30 ml), rozjasňující denní sérum s vitaminem C Daily Vitamin C (5 ml), rozjasňující a obnovující sérum Acid Fix (5 ml), hydratační a rozjasňující pleťový krém Illuminating Moisturiser (7x2 ml) a osvěžující mlhu na obličej Queen of Hungary Mist (30 ml).

Cestovní sada Pamper Yourself and Glow od Omorovicza

Dopřejte si rozzářenou, hladkou a hydratovanou pokožku! Díky koloidnímu zlatu s maximálními protizánětlivými účinky tato kolekce obnovuje tvorbu buněk a zpomaluje stárnutí pleti. Zároveň minimalizuje vrásky a pomáhá udržet pokožku svěží, vypnutou a plnou energie. Sada obsahuje: cukrový peeling pro jemné čištění a výživu pokožky Gold Sugar Scrub (200 ml), pečující tělový olej se zlatem Gold Shimmer Oil (100 ml) a zpevňující masku s hydratačním účinkem Gold Hydralifting Mask (15 ml).

Voňavé „sprcháče“ na cesty: sada Fresh & Clean Bath & Shower Trio od Noble Isle

Balení obsahuje 3 voňavé sprchové gely v ideální velikosti na cesty (75 ml). Vůně Tea Rose si podmaní vaše smysly díky tónům jasmínu a šalvěje, Rhubarb Rhubarb! zahalí tělo do hořkosladkých tónů rebarbory a Willow Song svou romantickou vůní květin příjemně provoní pokožku těla.

Jemný letní make-up se SPF ochranou zjednoduší rutinu a ušetří čas

Na dovolenou si pořiďte make-up, který je lehký a zároveň obsahuje minerální SPF. „Poskytuje maximální ochranu proti UVA a UVB záření, protože se nachází na povrchu pokožky jako bariéra, od které se sluneční paprsky odrážejí,“ vysvětluje Rosalba Martone, ředitelka pro vzdělávání společnosti Perricone MD. „Tradiční chemické opalovací krémy naproti tomu ničí UV paprsky pod povrchem pokožky, což znamená, že vaše pokožka je poškozena sluncem dříve, než ji opalovací krém dokáže ochránit,“ dodává odbornice. Navíc minerální sluneční ochrana je mnohem méně dráždivá než chemická, což ocení zejména majitelky citlivé pokožky. Díky tomu, že make-up už obsahuje ochranu proti slunečnímu záření, nemusíte na pleť nanášet opalovací krém. Díky tomu si skin-care rutinu zjednodušíte.

Náš tip:

Make-up sérum SPF 20 No Makeup Foundation od Perricone MD

Ošetřující make-up sérum s možností volitelného vrstvení a požadovaného krytí má polomatný finiš, hydratuje a zároveň vyrovnává tón pleti pomocí neuropeptidů. Neuropeptidy jsou krátké řetězce aminokyselin, které podporují ochrannou bariéru pleti a snižují výskyt vrásek, ochablosti a barevných změn. Extrakt ze sedmikrásek viditelně redukuje tmavé skvrny a sjednocuje nerovnoměrný tón pleti. Navíc minerální širokospektrální SPF 20 pleť chrání před slunečním zářením.


Ošetření pleti na cestách: Peeling a tonikum

Exfoliace neboli peeling pomáhá odstranit odumřelé buňky a urychlit buněčnou obnovu. Díky tomu je pokožka zdravá a vypadá mladistvě. Navíc proces exfoliace usnadňuje účinným složkám z produktů následné péče proniknout hlouběji do pokožky, čímž se zvyšuje jejich efektivita. Ale pozor – AHA kyseliny, které jsou součástí chemického peelingu, mohou zvýšit citlivost pokožky na slunce a způsobit riziko spálení. Tyto produkty proto používejte na noc a přes den nezapomeňte chránit pleť opalovacím krémem se SPF ochranou. Do kosmetické taštičky si přibalte také tonikum, které zbavuje odumřelé kůže, mastnoty a nečistot, redukuje rozšířené póry, viditelně stahuje a vyhlazuje pleť a zjemňuje její nerovnosti.

Náš tip:

Krémový peeling pro rozjasnění a hydrataci pleti: Lancer Caviar Lime Acid Peel with Glycolic Acid 10% + Phytic Acid 10% + Retinol

Směs AHA kyselin společně s 10% rozjasňující kyselinou fytovou odstraňuje odumřelé buňky, zlepšuje vzhled pórů a sjednocuje tón pleti. Enzymy z ananasu a papáji hydratují a pomáhají zlepšit vzhled nerovnoměrné struktury pleti. Caviar Lime Acid Peel obsahuje také stabilizovaný retinol, který pomáhá zjemnit vzhled linek a vrásek.

 

Zpevňující tonikum na tvář High Potency Face Finishing & Firming Toner

Toto jemné tonikum s vůní růží efektivně odstraňuje odumřelé kožní buňky a zbavuje pleť nečistot a přebytečného mazu. Současně zmenšuje viditelné póry a dodává pleti pevnost, jemnost a rovnoměrný vzhled. 

Hýčkejte celé tělo

Nezapomínejte ani na přípravky pro pokožku celého těla. Vedle opalovacího krému si přibalte také produkty, které se budou hodit pro péči po opalování, abyste pokožce dodala po celodenním slunění potřebnou hydrataci.

Naše tipy

Peeling pro celé tělo: Willow Song Body Scrub od Noble Isle

Tělový peeling díky obsahu vyživujících přírodních výtažků z ostropestřce mariánského a leknínu dopřeje vaší pokožce bohatou dávku hydratace a potřebné množství živin. Jemný cukrový peeling odstraní odumřelé kožní buňky a odhalí sametovou, tonizovanou a zářivou pokožku.

Hydratační tělový krém The Method: Body Nourish with Hylaplex® and Glycolic Acid 10% od Lancer

Intenzivně hydratační krém s obsahem 10% kyseliny glykolové a peptidy, které zpevňují ochablou pokožku, redukují výskyt jemných linek a vrásek, vyhlazují strukturu pokožky a vyrovnávají její tón. Jedinečná směs bambuckého másla, oleje ze semen vodního, melounu, extraktu z ovoce Kigelia a oleje z maruly hluboce hydratují suchou pokožku.

 

Chytré Travel Hacky pro cestovatelky

  • Sepište si seznam důležitých produktů a nechte si jej uložený v mobilu nebo počítači. Příští rok se vám bude hodit a nebudete si muset znovu lámat hlavu nad tím, co vzít s sebou. Případně jej můžete aktualizovat podle toho, co jste na dovolené opravdu využila a co bylo nadbytečné, anebo naopak doplnit to, co vám chybělo.
  • Pokud řasenka, rtěnka, korektor, případně pudr nemají šroubovací zavírání a bojíte se, že se vám během cesty otevřou a poškodí nebo vytečou, přelepte zavírání lepící páskou.
  • Berete-li něco skleněného (například voňavku) a máte strach, že by se vám lahvička mohla rozbít, dejte ji do plastového uzavíratelného obalu a zabalte ji například do trička nebo mikiny. Anebo ji přelijte do menšího nerozbitného rozprašovače.
  • Do plastikového znovuuzavíratelného obalu dejte i další věci, u kterých hrozí, že by mohly vytéct či explodovat (např. šampon, kondicioner, sprchový gel). Představa znečištěného oblečení a upatlaného kufru je noční můrou cestovatelek!
  • Nedávejte si vše jen do jedné taštičky, ale rozdělte si produkty do několika menších sekcí – líčidla umístěte do odděleného pouzdra, věci do sprchy do dalšího a produkty na pleť do jiného... Díky tomu budete mít lepší přehled a když vás bude čekat jen část kosmetické rutiny, sáhnete pouze po jedné taštičce.