4 trendy v péči o pleť, které byste měli znát

Jak nejlépe pečovat o pleť, aby byla hydratovaná, regenerovaná a působila mladistvě? Představíme vám nejnovější trendy! Odhalte s námi, v čem spočívá tajemství holistické skincare a jak získat dokonalou pokožku díky třífázové metodě Dr. Lancera. Objevte také sílu léčivých minerálů či veganské kosmetiky, která kromě luxusní péče vsází také na udržitelnost a lásku k přírodě...

 

Hydratace a regenerace pleti: Objevte kouzlo holistické skincare!

Make-up sice dokáže zamaskovat neduhy pleti, ale kdo chce mít mladistvý vzhled pokožky, měl by se zaměřit na takzvaný „holistický přístup“. To znamená: Nepohlížet na problematiku jen z jednoho úhlu pohledu, nýbrž ji vnímat jako celek. Odborníci tvrdí, že kůže je zrcadlem naší psychiky i celkového zdravotního stavu.

Nestačí jen zakrývat problémy

Pokud chcete mít krásnou pokožku i s přibývajícími léty a zajistit pleti hydrataci a regeneraci, je třeba pečovat o celé tělo a vsadit na zdravý životní styl. Trend holistické péče o pleť razí i dermatolog a nutriční specialista Dr. Nicholas Perricone, zakladatel značky Perricone MD. „Mým cílem je znaky stárnutí včetně stárnoucí pleti léčit jako nemoci, ne pouze zakrývat problémy,“ vysvětluje Dr. Perricone svůj přístup. Vyvinul proto třístupňovou filozofii, kterou si zamilovaly i hollywoodské hvězdy.

Tři kroky ke kráse...

  1. Vsaďte na správný jídelníček: Protizánětlivá strava je základem krásné pleti. Naservírujte si proto na talíř protizánětlivou stravu – například kuře, divokého lososa, ovesné vločky, bobulové ovoce, čerstvou zeleninu a zdravé tuky (avokádo, oříšky, olivový olej). Naopak vyškrtněte rafinované, průmyslově zpracované potraviny.
  2. Dodejte tělu potřebné živiny: Ne vždy jsou veškeré živiny dostupné z jídla, proto je ideální kombinovat protizánětlivé potraviny s doplňky stravy. Zdraví a vitalitu zajišťují zejména takzvané superzelené rostliny a řasy, které příznivě ovlivňují zdraví pokožky, vlasů, ale i imunity a trávení. Nezapomínejte ani na antioxidanty!
  3. Hýčkejte pleť pokročilou péčí: Antioxidanty a živiny potřebuje také samotná pokožka. Krásu pleti zajistí kvalitní kosmetické přípravky obsahující účinné složky, které podporují hydrataci a regeneraci.

Naše tipy:

Intenzivní hydratační krém s kyselinou hyaluronovou

Intenzivní hydratační krém Perricone MD High Potency Classics Hyaluronic Intensive Moisturizer s nemastnou gelovo-krémovou konzistencí dodává pleti potřebnou dávku hydratace, minimalizuje výskyt jemných linek a vrásek, obnovuje viditelnou pružnost a rozjasňuje pleť. Obsahuje DMAE, kyselinu hyaluronovou, která intenzivně hydratuje, a extrakt z listu rozmarýnu, což je velice účinný antioxidant.

Intenzivní hydratační komplex

Mimořádně hydratační krém Cold Plasma Plus+ The Intensive Hydrating Complex od Perricone MD vyhlazuje, zpevňuje a sjednocuje tón pleti, působí proti jemným linkám a vráskám a zanechává pleť pružnou a zářivou. Obsahuje ester vitaminu C, peptidy a rostlinný triglyceridový komplex bohatý na živiny. Zanechává pleť pružnou, zářivou a hydratovanou.


Základ pečující rutiny: Peeling, čištění a hydratace

Renomovaný dermatolog Dr. Harold Lancer vyvinul vlastní postup, který po něm nese název Lancerova metoda. Na základě svých dlouholetých zkušeností navrhl jednoduchou třífázovou proceduru, která se skládá z vyhlazení, vyčištění pokožky a výživy. Tyto jednoduché kroky pomáhají ovlivnit přirozený regenerační cyklus pokožky. Podporují buněčnou výměnu a přirozenou regeneraci kolagenu, čímž dochází k rychlejší obnově buněk. Výsledkem je hydratace a regenerace pleti, která je potom viditelně zářivější a působí mladistvým dojmem.

Tři kroky ke kráse...

  1. Vyhlazení: Prvním krokem k péči o pleť je exfoliace, při které se šetrně odstraní odumřelé kožní buňky. Tím se urychluje buněčná obnova a zároveň díky pleťovému peelingu fungují efektivněji následné produkty. Účinné látky totiž po vyhlazení proniknou hlouběji do pleti. Jak na to? Jednou denně, ráno nebo večer, naneste exfoliant na vlhkou pokožku a jemně promasírujte obličej, krk a dekolt. Poté důkladně opláchněte.
  2. Čištění: Díky čistící emulzi jemně odstraníte každodenní nečistoty a připravíte pokožku na další ošetření. Stačí nanést malé množství na vlhkou pokožku, jemně vmasírovat na obličej, krk a dekolt a důkladně opláchnout.
  3. Výživa: Pleťovou rutinu zakončete nanesením přípravků, které dodají pleti výživné látky, hydratují ji a zajistí její pružnost a mladistvý vzhled.

Náš tip:

Cestovní sada pro normální až smíšenou pleť

Chcete-li mít všechny produkty potřebné pro vyhlazení, čištění a výživu v jednom balíčku, pořiďte si The Method Intro Kit Normal-Combination Skin. Starter kit obsahuje Exfoliátor pro normální a smíšenou pleť s krystaly křemene pro jemný a rovnoměrný peeling bez poškození pokožky, Čisticí emulzi pro normální a smíšenou pleť, odstraňující každodenní nečistoty, a Hydratační krém pro normální a smíšenou pleť, který redukuje jemné linky a vrásky a dodává pleti svěžest, intenzivní hydrataci a zářivý a pevnější vzhled. Jako bonus dostanete navíc Omega hydratační olej, který dodává pokožce nezbytnou hydrataci. To vše v praktické cestovní taštičce.

Ultra hydratační sérum se 7molekulovou kyselinou hyaluronovou

Ultrahydratační sérum od značky Dr. Lancer obsahuje kyselinu hyaluronovou o 7molekulové hmotnosti pro maximální hydrataci, disodium acetyl glukosamin fosfát pro vyhlazení pokožky, extrakt z olivového oleje redukující jemné linky a vrásky již za 15 dní a ceramidový komplex, který chrání pokožku před ztrátou vlhkosti a nepříznivým vnějším vlivem. Po nanesení séra pokračujte aplikací závěrečného vyživujícího krému a případně SPF ochrany.

Probuďte sílu léčivých minerálů

Je staletími prověřeno, že přírodní minerální prameny mají blahodárné účinky na celé tělo. Proto se lázeňská města, kde tato léčivá voda vyvěrá, stávají pravidelně terčem návštěvníků, kteří hledají řešení na různé zdravotní neduhy. Léčba přírodními léčivými zdroji se nazývá balneoterapie a své využití nacházejí minerální prameny mimo jiné také v dermatologii. Působení minerálů má příznivé účinky na pokožku a dokáže léčit mnohá kožní onemocnění. Prospívají ale také zdravé pleti, kterou rozjasňují, oživují, vyhlazují a bojují proti jejímu stárnutí.

Věděli jste, že...

  • Mekkou termálních vod je Maďarsko v čele s hlavním městem Budapeští, která byla již v roce 1934 oficiálně nazvána „Mezinárodním lázeňským městem“. A právě zde má své kořeny lázeňská kosmetika Omorovicza, která vsází na sílu léčivých minerálů.
  • Maďarské slatinné bahno obsahuje uhličitan vápenatý a hořečnatý, huminovou a fulvovou kyselinu, které společně čistí a hloubkově vyživují pokožku.  
  • Překážkou je, že minerální látky z termálních vod se nedostávají hluboko do kůže, ale pouze na ní ulpívají. Produkty Omorovicza ovšem díky unikátnímu patentu The Healing ConcentrateTM. dokážou dostat účinné látky do nejhlubších vrstev pokožky.

Naše tipy:

Hedvábná pleťová esence

Queen Essence od značky Omorovicza zvyšuje účinnost séra a hydratačního krému, chrání proti vnějšímu znečištění a vypíná a rozzáří vaši pleť. Zároveň ji chrání proti předčasnému stárnutí a oxidativnímu stresu. Pokožka bude krásně hydratovaná díky rosolovce řasotvaré a kyselině hyaluronové, dalšími účinnými látkami jsou kmenové buňky z rajčat a patentovaný Healing ConcentrateTM.

Protivráskové a regenerační sérum

Hluboce regenerační a protivráskové sérum Omorovicza Blue Diamond Concentrate vyhlazuje jemné linky a vrásky a zároveň předchází jejich vzniku, poskytuje pleti intenzivní a dlouhotrvající hydrataci díky kyselině hyaluronové, obnovuje kožní bariéru pleti a chrání ji. Diamantové peptidy bojují proti buněčnému stresu a minimalizují poškození buněčné DNA.


S láskou k přírodě i kráse...

Trendy velí, že zkrášlující produkty by měly nejen pečovat o pokožku a hydratovat a regenerovat pleť, ale zároveň být také šetrné k přírodě. Proto stále více kosmetických společností klade důraz na to, aby i obalové materiály byly vyrobeny z obnovitelných zdrojů. Patří k nim také značka Noble Isle, pyšnící se 100% recyklovatelnými lahvemi a uzávěry. Navíc se jedná o veganské produkty, které nejsou testovány na zvířatech.

Věděli jste, že...

  • Kosmetika označovaná jako vegan znamená, že v ní nenajdete žádné složky živočišného původu. O blahodárné účinky na pokožku se postarají zejména výtažky a oleje z rostlin.
  • V lůně přírody můžete najít pestrou škálu účinných látek: například výtažek ze slanorožce zvláčňuje a hydratuje pokožku, květ černého bezu je bohatý na třísloviny, které mají antioxidační účinky, výtažky z lístků černého čaje a anglických růží zvláčňují, zklidňují a zanechávají pokožku jemně provoněnou, výtažky z jasmínu a šalvěje osvěžují pokožku...