Jak vyzrát na kruhy pod očima

Kruhy pod očima dokáží zkazit dojem i u té nejdokonalejší pleti. Přidávají roky navíc a tvář vypadá unaveně. Když se k tomu přidají ještě otoky či povadlá víčka, může sebevědomí klesnout na bod mrazu. Poradíme vám, jak citlivou pokožku kolem očí opět rozjasnit, aby byl váš pohled svěží a zářivý. Pomůže nejen výběr toho správného očního krému či séra, ale také pravidelná masáž…

Příčina: Co způsobuje tmavé kruhy pod očima

Tmavé zabarvení pod očima může mít celou řadu příčin, jako je užívání léků, špatný jídelníček, nedostatek spánku nebo naopak nadbytek stresu, ale i věk. V této oblasti je pokožka velice jemná a obzvláště náchylná k poškození. Obsahuje navíc velké množství žilek a lymfatických žláz. Objevit se proto mohou různé typy zabarvení – hnědé, modré nebo červené, které se často pojí i s alergiemi či citlivou pokožkou.

Nejlepší oční krém

Na citlivé okolí očí nepoužívejte klasický krém, který si pravidelně nanášíte na jiné partie tváře. Epidermis, tedy vnější vrstva kůže, je zde nejtenčí na celém těle, proto si vyžaduje speciální péči. Nejlepší oční krém vybírejte podle toho, jaké problémy v oblasti očí vás trápí nejvíce. Pro zdravou a svěží pleť je klíčová hydratace – a u tenké pokožky kolem očí to platí dvojnásob. Vyberte si lehký hydratační krém, který pleť vyživí a zjemní. Zároveň ale také ve složení hledejte složky, které dokáží citlivou pokožku revitalizovat a regenerovat.

  • Hydratační oční krém Omorovicza Illumineye C: Bohatý a sametový oční krém díky vitamínům C, A a E rozjasňuje, vyhlazuje a hydratuje oční okolí. Pomáhá redukovat tmavé kruhy pod očima, otoky, jemné linky i vrásky. Rozjasňuje a dodává pleti potřebnou hydrataci.
  • Regenerační oční krém Pestle & Mortar Recover Eye Cream: Obsahuje palmitoyl tri-peptid 5, výtažek z maracuji a z mořských řas i extrakt z irského mechu a kávových zrn. Regenerační a vyživující krém je vhodný pro všechny typy pleti, včetně té citlivé. Redukuje jemné linky, kruhy a otoky v oblasti očí.
  • Energizující a revitalizační oční krém Omorovicza Blue Diamond Eye Cream: Patentovaný Healing Concentrate™ společnosti Omorovicza zanechává pokožku pevnější, pružnější a mladistvější. Naleznete jej i v jedinečném očním krému s diamantovými peptidy, které bojují proti buněčnému stresu a minimalizují poškození buněčné DNA.
  • Vyhlazující a rozjasňující krém pod oči Perricone MD Essential Fx Acyl-Glutathione Smoothing & Brightening Under-eye cream: Jemný balzámový oční krém se rychle vstřebává a poskytuje hloubkovou hydrataci a výživu. Oční okolí zanechává jemnější, zářivější a pevnější díky acyl-glutathionu a směsi vitamínů F.

Tmavé kruhy pod očima – odstranění díky vitaminu C

Hnědé kruhy pod očima vznikají zvýšenou produkcí melaninu anebo jeho nerovnoměrným rozložením v kůži. Hyperpigmentaci může způsobit i UV záření, proto si v létě nezapomeňte oči chránit tmavými brýlemi s UV ochranou. Zabarvení může být ale také geneticky podmíněné, anebo způsobené podrážděním. Rozjasnit tmavé kruhy pod očima lze díky vitaminu C, účinnou složkou je také kyselina ferulová, která bojuje proti poškození volnými radikály a poskytuje antioxidační ochranu.

Naše tipy:

Perricone MD CCC+ Ferulický rozjasňující oční krém

Rozjasňující oční krém obsahuje tři formy vitaminu C a kyselinu ferulovou, dalšími účinnými látkami jsou peptidy a biomimetický ovesný protein. Rychle se vstřebává a zpevňuje křehkou pokožku očního okolí. Zároveň redukuje tmavé kruhy pod očima a oblast zklidní a projasní.

Oční krém Perricone MD Cold Plasma+ Eye

Ester vitaminu C je účinnější, vysoce stabilní a méně abrazivní forma vitaminu C. Tuto složku naleznete i ve vyživujícím očním krému z řady Perricone MD Cold Plasma+, který bojuje proti tmavým kruhům, váčkům pod očima, vějířkovitým vráskám a ztrátě pevnosti pleti.

 

Modré zbarvení: Jak se zbavit pytlů pod očima

Váčky pod očima a otoky s modrým nádechem mohou být způsobeny zhoršenou mikrocirkulací, tedy oběhem krve. V jemné kůži v okolí očí je pak viditelná neokysličená krev. Pomoci může lymfatická masáž, ale i kosmetické přípravky s účinnými látkami. Například peptidy pomáhají viditelně podpořit pevnost pleti a tím se nejen redukují otoky a modré zbarvení v oblasti očí, ale také zlepšují poškození způsobené úbytkem kolagenu. Již po 20. roce se produkce kolagenu v těle snižuje a pokožka tak ztrácí svou pevnost, což se projevuje vznikem jemných linek a vrásek, které v okolí očí vznikají často dříve než v jiných partiích obličeje. Podívejte se i na další tipy, jak se zbavit pytlů pod očima a vrásek v okolí očí.

Naše tipy:

Rozjasňující oční krém proti otokům a tmavým kruhům Omorovicza Reviving Eye Cream

Krém obsahuje peptidy z lískových oříšků, které vyplňují a zpevňují pokožku a minimalizují výskyt jemných linek a vrásek. Dalšími účinnými složkami je vitamin K pro redukci tmavých kruhů pod očima, arnika působící proti otokům, zklidňující výtažky z okurky a patentovaný Healing Concentrate™ společnosti Omorovicza.

Krém na oční okolí Lancer Eye Contour Lifting Cream with Diamond Powder

Směs peptidů a kvasnicový extrakt snižují výskyt tmavých kruhů pod očima a sjednocují tón pleti v oblasti očního okolí. Tento liftingový krém obsahuje také směs postupně uvolňované kyseliny hyaluronové a bambuckého másla, které poskytují pleti bohatou dávku hydratace. Zlatým hřebem je diamantový prášek zajišťující fotoluminiscenci.

Vsaďte na masáž očního okolí!

Stimulovat mikrocirkulaci a tím redukovat otoky a záněty můžete za pomoci masáže. Jemně masírujte od vnitřního koutku pod okem směrem k vnějšímu a zpět kolem oka, čímž podpoříte lymfatickou drenáž. Tento pohyb opakujte třikrát, ráno i večer, abyste pomohli snížit otoky. Masírovat můžete nejen oční okolí, ale i kontury pleti.

Náš tip:

Užitečným pomocníkem je masážní pomůcka na obličej Omorovicza Cooling Derma Globes. Jedná se o chladivé kuličky, které necháte na několik hodin vychladnout v ledničce (nikoliv však v mrazáku!). Následně jimi jemně masírujte pleť, čímž zvýšíte její pružnost a pevnost. Pomáhají zklidnit oční okolí, snižují otoky a zarudnutí, což vede k mladšímu vzhledu pleti. Navíc je můžete používat jak samostatně, tak i s produkty, jako jsou séra, oleje či hydratační krémy, aby se tyto přípravky lépe vstřebávaly do pokožky.

 

Jak na povadlá víčka: Vyzkoušejte liftingové sérum

Jestliže chcete pokožku kolem očí opravdu hýčkat, pořiďte si kromě krému na tyto citlivé partie také liftingové oční sérum s koncentrovanými účinnými látkami, které pozvednou ochablá víčka a vyhlazují vrásky. Stačí malou kapičku pomocí prstů ráno i večer jemně vklepat do oblasti očí.  

Náš tip:

Liftingové oční sérum Perricone MD Essential Fx Acyl-Glutathione: Eyelid Lift Serum

Ultralehké liftingové oční sérum obsahuje acyl-glutathion, který vyplňuje slabou pokožku, a navíc směs vitamínů F.  Viditelně vyhlazuje hluboké vrásky kolem očí, pozvedává ochablá oční víčka, potlačuje tmavé kruhy, krabacení kůže a nerovnoměrnou texturu pleti. Navíc dokonale hydratuje a vyhlazuje pokožku, takže oční make-up déle vydrží.

SOS: Jak zakrýt kruhy pod očima

Někdy se i přes veškerou péči člověk kruhům pod očima zkrátka nevyhne – například pokud se dostatečně nevyspí kvůli pracovním povinnostem, vstávání k miminku, učení na zkoušky, anebo párty, která se protáhla až do ranních hodin. Pak nezbývá než poskytnout těmto partiím „první pomoc“.

  1. Blahodárné účinky mají chladivé obklady, které dokážou zmírňovat otoky očí a kruhy pod očima. Posloužit mohou chladivé kuličky či gelová maska, pokud je však nemáte po ruce, můžete dle babských rad vyzkoušet i na chvilku přiložit vychlazené lžičky nebo vychladlé vylouhované čajové sáčky.
  2. Následně aplikujte oční krém, abyste kůži zjemnila.
  3. Pak kruhy pod očima skryjte za pomoci korektoru. Místo tuhého korektoru používejte raději tekutý či krémový, který vklepejte prstem pod oči, použít můžete i pěnovou houbičku. U tmavých kruhů je vhodný korektor zbarvený do žluta, v případě zarudlých kruhů pomáhá korektor v zeleném odstínu a u modrých kruhů zase v broskvové barvě.
  4. Nakonec aplikujte make-up, kterým pokožku sjednotíte. Chcete-li nanést oční stíny, volte spíše světlé barvy, které místo projasní.